Analýza vývoje úvěrů obyvatelstvu v ČR - Maruňak, Jaroslav; Dvořák, Petr, 1960-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se věnuje analýze vývoje úvěrů poskytovaných obyvatelstvu v České republice, s důrazem na hypoteční úvěry. Práce propojuje teoretické poznatky s praktickými daty a poskytuje detailní přehled o vývoji úvěrového trhu v posledních letech. Je strukturována do tří hlavních kapitol, z nichž první se zabývá charakteristikou úvěrových produktů a vlivem úrokových sazeb a měnové politiky na úvěrový trh. Součástí je také hodnocení faktorů, které ovlivňují poptávku po úvěrech. V druhé kapitole zkoumám vývoj nemovitostního trhu a úrokových sazeb u hypotečních úvěrů. Třetí kapitola je věnována srovnání nabídek hypotečních úvěrů. Cílem práce bylo porovnat nabídky hypotečních úvěrů různých bankovních institucí a zhodnotit stav hypotečního trhu a dostupnost vlastního bydlení pro mladé rodiny a jednotlivce v období mezi lety 2021 a 2024.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses