Opční strategie aplikovatelné na kapitálových trzích - Langr, Jan (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá opcemi a opčními strategiemi aplikovatelnými na kapitálových trzích. První část práce je věnována vysvětlení opce jakožto finančního instrumentu a uvedení jejích základních charakteristik, včetně faktorů majících vliv na opční hodnotu. Ve druhé části jsou představeny různorodé komplexní opční strategie, jež lze složit ze základních opcí. Závěrečná část se zaobírá testováním vybraných opčních strategií na reálných historických datech a následným vyhodnocením získaných výsledků.