Opční strategie aplikovatelné na kapitálových trzích - Langr, Jan; Veselá, Jitka; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá opcemi a opčními strategiemi aplikovatelnými na kapitálových trzích. První část práce je věnována vysvětlení opce jakožto finančního instrumentu a uvedení jejích základních charakteristik, včetně faktorů majících vliv na opční hodnotu. Ve druhé části jsou představeny různorodé komplexní opční strategie, jež lze složit ze základních opcí. Závěrečná část se zaobírá testováním vybraných opčních strategií na reálných historických datech a následným vyhodnocením získaných výsledků.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses