Velká hospodářská krize a její odraz ve dvou spřízněných tiskovinách nakladatelství Melantrich (Pražský ilustrovaný zpravodaj; České slovo) v letech 1929-1934 - Holá, Magdalena; Dufek, Pavel, 1968-; Váňa, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na analýzu fenoménu velké hospodářské krize a jejího dopadu na nakladatelskou a vydavatelskou činnost v Československu v období 1929-1934. Práce analyzuje proměny ekonomických ukazatelů tohoto nakladatelství a sleduje změny společenských nálad prostřednictvím komparace dvou jeho tiskovin – týdeníku Pražský ilustrovaný zpravodaj a deníku České slovo. Práce si klade otázku, nakolik je tiskovina v době krize zbytným statkem. Dále se práce zaobírá otázkou, nakolik měla příslušnost k politické straně vliv na vývoj předkládaných periodik.
Vedoucí práce: Pavel Dufek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses