Trendy v oblasti uměleckého zastupování umělců v České republice - Adnanová, Sarah; Prokůpek, Marek, 1987-; Trčková, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku uměleckého zastupování v prostředí české umělecké scény. Cílem je poskytnout komplexní a aktuální obraz o této disciplíně, prozkoumat a popsat formy uměleckého zastoupení, které se formují v podmínkách ekonomických a společenských podmínek České republiky. Teoretická část definuje klíčové pojmy problematiky uměleckého zastoupení a zároveň mapuje z odborné literatury faktory působící na obor uměleckého zastoupení na světové a české umělecké scéně. Praktická část prozkoumává a identifikuje situaci na české umělecké scéně na základě rozhovorů se zástupci ze skupin umělců / umělkyň, galeristů / galeristek a kurátorů a kurátorek. Hlavním cílem je také zmapovat výhody a nevýhody, které pro umělce plynou z této spolupráce, a jakou funkci v jeho kariéře může plnit. Pro analýzu dat byla použita metoda otevřeného kódování a následovala metoda vytváření trsů.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses