Praní špinavých peněz v České republice a v EU - Mlčáková, Natálie (2024)
Tato práce se věnuje oblasti praní špinavých peněz v České republice a v rámci Evropské unie. Vysvětluje, co to praní špinavých peněz je, jaké tři fáze probíhají během tohoto procesu, historie praní špinavých peněz a jaká právní ustanovení jsou v České republice i v Evropské unii. Na závěr jsou popsané tři případy praní špinavých peněz, které jsou ještě dodnes v řešení, z toho jeden je z území České republiky, druhý z Velké Británie a třetí také z České republiky, ale z politické scény.