Praní špinavých peněz v České republice a v EU - Mlčáková, Natálie; Radová, Jarmila; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se věnuje oblasti praní špinavých peněz v České republice a v rámci Evropské unie. Vysvětluje, co to praní špinavých peněz je, jaké tři fáze probíhají během tohoto procesu, historie praní špinavých peněz a jaká právní ustanovení jsou v České republice i v Evropské unii. Na závěr jsou popsané tři případy praní špinavých peněz, které jsou ještě dodnes v řešení, z toho jeden je z území České republiky, druhý z Velké Británie a třetí také z České republiky, ale z politické scény.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses