Řízení vztahů vybrané fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze s absolventy - Strnadová, Michaela (2024)
Hlavním cílem diplomové práce je podrobněji prozkoumat motivy absolventů Fakulty podnikohospodářské k udržování kontaktu s Vysokou školou ekonomickou v Praze. Teoretická část popisuje důvody práce vysokých škol se svými absolventy, dále mapuje motivy bývalých studentů k udržování kontaktu s alma mater a v neposlední řadě se zabývá strategiemi, jak vztahy s absolventy řídit. Metodická část obsahuje předmět a cíl výzkumu, dále uvádí výzkumné otázky, použité metody sběru i analýzy dat a popis výzkumného souboru. Praktická část popisuje konkrétní přístupy k řízení vztahů s absolventy FPH a zároveň rozebírá výsledky fakultního dotazníkového šetření z října 2022, které poskytly prostor k hlubšímu zkoumání v rámci provedeného kvalitativního výzkumu s vybranými absolventy. Pomocí polostrukturovaných rozhovorů byly zkoumány konkrétní motivy absolventů FPH k udržování kontaktu s VŠE, k návštěvě absolventských akcí a preferované formy komunikace. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedeného výzkumu a jsou uvedena praktická doporučení pro rozvoj a budování smysluplných vztahů s absolventy FPH na Vysoké škole ekonomické v Praze.