Business modely digitální distribuce hudby se zaměřením na streamovací platformy - Kolínský, Mario (2024)
Tato diplomová práce se zabývá současnou digitální distribucí hudby a možnostmi, které trh v ČR nabízí Cílem práce je průzkum a analýza služeb distribuce hudby se zaměřením na digitální distribuci a streamovací platformy. Její součástí je také výzkum hudebních nahrávek jako produktu, včetně životního cyklu. Práce rozebírá současné fungování a modely distribuce hudby od umělců přes distributory a nahrávací společnosti až po samotné konzumenty – posluchače. Práce se zabývá průzkumem nahrávacího průmyslu a jeho aktérů, převážně na poli populární hudby a jejich rozhodováním při výběru distribučních kanálů a výzkumu výhod či nevýhod zvolených obchodních modelů a jejich srovnání.