Business modely digitální distribuce hudby se zaměřením na streamovací platformy - Kolínský, Mario; Šubrt, Daniel; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá současnou digitální distribucí hudby a možnostmi, které trh v ČR nabízí Cílem práce je průzkum a analýza služeb distribuce hudby se zaměřením na digitální distribuci a streamovací platformy. Její součástí je také výzkum hudebních nahrávek jako produktu, včetně životního cyklu. Práce rozebírá současné fungování a modely distribuce hudby od umělců přes distributory a nahrávací společnosti až po samotné konzumenty – posluchače. Práce se zabývá průzkumem nahrávacího průmyslu a jeho aktérů, převážně na poli populární hudby a jejich rozhodováním při výběru distribučních kanálů a výzkumu výhod či nevýhod zvolených obchodních modelů a jejich srovnání.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses