Finanční analýza vybraných bank, s porovnáním dopadů COVID-19 na dané banky. - Grafová, Vanessa; Nohýnková, Barbora; Strobach, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na poskytnutí přehledu o tom, jak pandemie COVID-19 ovlivnila šest vybraných komerčních bank v období 2017–2022, s důrazem na ověření hypotézy, zda pandemie zasáhla více vybrané velké banky ve srovnání s vybranými středními a malými bankami. V teoretické části práce je definován bankovní systém v České republice, včetně platných regulací a aktuálních trendů v bankovnictví. Zvláštní pozornost je věnována opatřením a omezením, která byla uplatněna během pandemie COVID-19. Praktická část se zaměřuje na finanční analýzu vybraných bank v daném období, přičemž zkoumá klíčové ukazatele, jako jsou pohledávky, zisk, ROAA, ROAE a kapitálová přiměřenost.
Vedoucí práce: Barbora Nohýnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses