Oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv - Struhárová, Tereza (2024)
Způsob oceňování dlouhodobých aktiv ajejich odpisování významným způsobem ovlivňuje informace o výši aktiv, pasiv a hospodářském výsledku vykazovaných vúčetnictví. Předmětem práce je analýza možností oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv ve finančním, manažerském a daňovém účetnictví. Práce se zabývá základními pojmy oceňování a odpisování, jednotlivými metodami a jejich výhodami a nevýhodami.