Faktoring v účetnictví - Skácelová, Karina (2024)
Diplomová práce je změřena na komplexní analýzu faktoringu jako finančního nástroje a jeho zobrazení v účetnictví. Cílem práce je vymezit princip fungování faktoringu, zanalyzovat současný stav faktoringového trhu v České republice a představit možnosti účetního zachycení faktoringových operací. Teoretická část práce poskytuje podrobný rozbor faktoringu, včetně jeho druhů, výhod a možných rizik. Praktická část práce je změřena na analýzu konkrétního případu faktoringu ve vybrané účetní jednotce, přičemž detailně popisuje celý faktoringový proces a používané informační sestavy.