Faktoring v účetnictví - Skácelová, Karina; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce je změřena na komplexní analýzu faktoringu jako finančního nástroje a jeho zobrazení v účetnictví. Cílem práce je vymezit princip fungování faktoringu, zanalyzovat současný stav faktoringového trhu v České republice a představit možnosti účetního zachycení faktoringových operací. Teoretická část práce poskytuje podrobný rozbor faktoringu, včetně jeho druhů, výhod a možných rizik. Praktická část práce je změřena na analýzu konkrétního případu faktoringu ve vybrané účetní jednotce, přičemž detailně popisuje celý faktoringový proces a používané informační sestavy.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses