Finanční analýza vybraných investičních fondů - Pokuta, Štěpán (2024)
Abstrakt Cílem této práce je stručný popis kolektivního investování a s ním spojené podstatné prvky, který musí každý fond splňovat. V teoretické části jsou popsána důležitá kritéria, bez kterých nemůže žádný fond na našem trhu existovat. Dále jsem se zaměřil na výpočet výkonnosti fondů. Zde je popsáno několik možných postupů, jak výkonnost fondu určovat. V praktické části je zvolen jen konkrétní fond a rozebrána jeho náplň, investiční strategie a výkonost. Dále se v praktické části věnuji metodice a finanční analýze. Fond je pak porovnán s fondy stejného nebo podobného zaměření.