Finanční analýza vybraných investičních fondů - Pokuta, Štěpán; Nohýnková, Barbora; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Abstrakt Cílem této práce je stručný popis kolektivního investování a s ním spojené podstatné prvky, který musí každý fond splňovat. V teoretické části jsou popsána důležitá kritéria, bez kterých nemůže žádný fond na našem trhu existovat. Dále jsem se zaměřil na výpočet výkonnosti fondů. Zde je popsáno několik možných postupů, jak výkonnost fondu určovat. V praktické části je zvolen jen konkrétní fond a rozebrána jeho náplň, investiční strategie a výkonost. Dále se v praktické části věnuji metodice a finanční analýze. Fond je pak porovnán s fondy stejného nebo podobného zaměření.
Vedoucí práce: Barbora Nohýnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses