Právní, účetní a daňové dopady přechodu podniku z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným - Srbová, Mahulena; Marek, Patrik; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se zabývá problémy převodu podnikání z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy nutné k porozumění celé práce. V druhé časti práce je rozebrán teoretický postup změny podnikání a také jeho daňové dopady. Ve třetí části práce jsou analyzovány dva respondenti, v tomto případě advokáti, procházející touto změnou. Výsledkem práce je pomocná příručka pro advokáty, kteří tuto změnu plánují, a mohou si tedy sami zvolit, která varianta je pro ně výhodnější.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses