Analýza rizika strategického záměru společnosti ELTON hodinářská, a.s. - Severinová, Zuzana (2024)
Cílem diplomové práce je formulace strategického podnikatelského záměru pro společnost ELTON hodinářská, a.s., sestavení finančního plánu na období 2024-2026 a následné vyhodnocení rizik s ním spojených. V teoreticko-metodologické části jsou představeny základní pojmy a metody související se strategickým managementem a managementem rizik. V rámci praktické části jsou rizika vyhodnocena pomocí analýzy PESTLE, Porterova modelu pěti sil, interní a finanční analýzy. Data budou dle významnosti zobrazena ve SWOT analýze a po zhodnocení promítnuta do jednotlivých scénářů. Možný vývoj podniku je s ohledem na identifikovaná rizika zkoumán pomocí analýzy citlivosti a metody scénářů a následně je kvalitativně vyhodnocena pravděpodobnost dosažení finančních strategických cílů. Závěrem diplomové práce budou shrnuta nejvýznamnější rizika včetně doporučení, jak je ošetřit. Diplomová práce může být přínosná pro vedení společnosti ELTON hodinářská, a.s. a pro zlepšení budoucí strategické pozice a rozhodovacích procesů.