Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje OTAVAN Třeboň a.s. - Souček, Jaroslav; Marek, Petr; Husák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti OTAVAN Třeboň a.s. mezi lety 2016–2022. Cíl bakalářské práce spočívá ve vyhodnocení toho, zda je společnost dostatečně finančně zdravá pro vytvoření exkluzivní smlouvy s potenciálním dodavatelem materiálu. Pro zjištění této skutečnosti jsou využity klasické metody finanční analýzy, tedy horizontální analýza, vertikální analýza a analýza poměrových ukazatelů. Zároveň je společnost porovnána s vybranými konkurenty a s celkovým odvětvím a následně prognózován její budoucí vývoj pro rok 2023. Jedná se o finanční analýzu zpracovanou pro externího uživatele, tudíž veškerá data a informace jsou čerpány z veřejně dostupných zdrojů, zejména z účetních závěrek a výročních zpráv společnosti.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses