Turistická atraktivita pražských lokalit - Mocková, Daniela (2024)
Tato diplomová práce se zabývá overturismem v Praze a zkoumá využití demarketingových opatření v této problematice. Práce analyzuje současné strategie a opatření přijatá v turisticky exponovaných oblastech. Pozornost je věnována také vlivům covidové pandemie, která přinesla krátkodobý pokles návštěvnosti, nicméně se i do budoucna předpokládá její další růst. Výzkum se zaměřuje na výzvy spojené s návratem k předpandemické úrovni turismu, analyzuje účinnost implementovaných demarketingových nástrojů a možné budoucí strategie. Zkoumána je perspektiva samotných zasažených objektů i města, které je reprezentováno destinační společností Prague City Tourism.