Turistická atraktivita pražských lokalit - Mocková, Daniela; Černá, Jitka, 1961-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá overturismem v Praze a zkoumá využití demarketingových opatření v této problematice. Práce analyzuje současné strategie a opatření přijatá v turisticky exponovaných oblastech. Pozornost je věnována také vlivům covidové pandemie, která přinesla krátkodobý pokles návštěvnosti, nicméně se i do budoucna předpokládá její další růst. Výzkum se zaměřuje na výzvy spojené s návratem k předpandemické úrovni turismu, analyzuje účinnost implementovaných demarketingových nástrojů a možné budoucí strategie. Zkoumána je perspektiva samotných zasažených objektů i města, které je reprezentováno destinační společností Prague City Tourism.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses