Ocenění J&T banky , a.s. - Sklenář, Adam (2024)
Diplomová práce se zabývá oceněním J&T BANKY, a.s. Cílem práce je odhadnout její tržní cenu. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretická a praktická. V rámci teoretické části autor popisuje bankovní sektor, jeho regulaci a rizika působící na banky. Praktická část se věnuje finanční a strategické analýze, sestavení finančního plánu a samotnému ocenění na základě dvou výnosových metod.