Audit investiční společností a investičních fondů - Nguyenová, Kim Quyen; Králíček, Vladimír, 1952-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na účetní souvislosti investičních společností a investičních fondů s důrazem na oblast finančních nástrojů a audit účetních závěrek investičních společností a investičních fondů v souladu s českými účetními standardy. Prvně vymezuji audit jako disciplínu a vysvětluji metody a úkony, které auditor v průběhu auditu užívá a provádí k dosažení výstupu, tedy vydání výroku. Následně popisuji podstatu a činnost investičních společností a investičních fondů zejména z právní stránky, analyzuji specifika v jejich účetnictví včetně finančních nástrojů a specifika auditu účetních závěrek těchto účetních jednotek. Praktická část práce se věnuje porovnání veřejně dostupných účetních závěrek vybraného fondu účtujícího dle českých účetních standardů před a po uvalení povinnosti vykazovat finanční nástroje dle IFRS.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses