Hodnocení a srovnání vybraných korporátních dluhopisů - Schůtová, Veronika (2024)
Předmětem této bakalářské práce je analýza korporátních dluhopisů v České republice. První část práce obsahuje obecnou klasifikaci dluhopisů a kritéria hodnocení dluhopisů. Účelem této části je poskytnutí uceleného přehledu o dluhopisech. Druhá část bakalářské práce je věnována charakteristice trhu podnikových dluhopisů v České republice. Dále následuje komparace českého a německého trhu. V poslední části je provedena analýza vybraných podnikových dluhopisů. Pozornost je věnována zejména kreditnímu riziku a vhodnosti realizace investice.