Hodnocení a srovnání vybraných korporátních dluhopisů - Schůtová, Veronika; Radová, Jarmila; Medunová, Nikol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem této bakalářské práce je analýza korporátních dluhopisů v České republice. První část práce obsahuje obecnou klasifikaci dluhopisů a kritéria hodnocení dluhopisů. Účelem této části je poskytnutí uceleného přehledu o dluhopisech. Druhá část bakalářské práce je věnována charakteristice trhu podnikových dluhopisů v České republice. Dále následuje komparace českého a německého trhu. V poslední části je provedena analýza vybraných podnikových dluhopisů. Pozornost je věnována zejména kreditnímu riziku a vhodnosti realizace investice.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses