Překonávání bariér : Přístupnost filmových festivalů v České republice - Bečicová, Barbora; Hanzlík, Jan, 1979-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem přístupnosti filmových festivalů v České republice. Cílem práce je pochopit, jak organizátoři a organizátorky filmových festivalů vnímají a zajišťují přístupnost svých akcí a jaké překážky musí překonávat. Teoretická část práce se věnuje konceptu přístupnosti a inkluze, rozdílným modelům postižení, principům inkluzivního a univerzálního designu a přístupnosti v oblasti kultury a filmových festivalů. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum prostřednictvím osmi polostrukturovaných rozhovorů s organizátorkami a organizátory vybraných filmových festivalů v ČR, který identifikuje hlavní překážky a výzvy v oblasti přístupnosti. Výsledky práce mohou posloužit jako podklad pro zlepšení přístupnosti a inkluze na kulturních akcích v ČR a přispět k širší diskusi o těchto tématech.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses