Stress management ve vybrané poradenské společnosti - Ilievskaya, Ksenia (2024)
Cílem této diplomové práce je identifikovat příznaky a hlavní zdroje pracovního stresu u konzultantů vybrané poradenské společnosti, zjistit techniky, které konzultantům pomáhají ke zvládání stresu a také jejich názor na stres management firmy a též dojít ke zjištění, zda a jak dosahují rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Dílčím cílem práce je navrhnout opatření v rámci stres managementu zkoumané firmy. Teoretická část poskytuje základní informace o pracovním stresu v poradenství, o hlavních pracovních stresorech a efektivních strategiích v rámci stres managementu. V praktické části jsou představeny výsledky z výzkumu, který byl proveden pomocí kombinace kvantitativní a kvalitativní metody. Praktickým přínosem této práce je prohloubení poznatků týkajících se stresu u konzultantů ve zkoumané poradenské firmě. Dalším praktickým přínosem práce jsou navržená opatření v rámci stres managementu jak na úrovni jednotlivce, tak i na úrovni organizace.