Stress management ve vybrané poradenské společnosti - Ilievskaya, Ksenia; Šilerová, Lenka, 1972-; Petrů, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této diplomové práce je identifikovat příznaky a hlavní zdroje pracovního stresu u konzultantů vybrané poradenské společnosti, zjistit techniky, které konzultantům pomáhají ke zvládání stresu a také jejich názor na stres management firmy a též dojít ke zjištění, zda a jak dosahují rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Dílčím cílem práce je navrhnout opatření v rámci stres managementu zkoumané firmy. Teoretická část poskytuje základní informace o pracovním stresu v poradenství, o hlavních pracovních stresorech a efektivních strategiích v rámci stres managementu. V praktické části jsou představeny výsledky z výzkumu, který byl proveden pomocí kombinace kvantitativní a kvalitativní metody. Praktickým přínosem této práce je prohloubení poznatků týkajících se stresu u konzultantů ve zkoumané poradenské firmě. Dalším praktickým přínosem práce jsou navržená opatření v rámci stres managementu jak na úrovni jednotlivce, tak i na úrovni organizace.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses