Generace X, Y, Z a Baby Boomers na trzích práce v České a Slovenské republice se zřetelem na mzdové rozdíly v Praze a Bratislavském kraji - Frecerová, Zuzana; Kouřilová, Jana, 1960-; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou rozdílů mezi generacemi Baby Boomers, X, Y a Z na pracovním trhu v České a Slovenské republice se zaměřením na mzdové rozdíly v Praze a Bratislavském kraji. Cílem práce je porovnat požadavky jednotlivých generací na pracovní trh a analyzovat mzdové rozdíly mezi vybranými pozicemi ve zmíněných regionech. Již z teoretické části vyplývá, že zatímco starší generace preferují stabilní zaměstnání, mladší generace kladou větší důraz na rovnováhu mezi pracovním a osobním životem, smysluplnou práci a flexibilní pracovní podmínky. Z praktické části vyplývá, že preference a očekávání jednotlivých generací se od sebe liší. Mzdy vysokoškolsky vzdělaných jsou vyšší v Praze než v Bratislavském kraji.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses