Fundamentální analýza akcie společnosti Tesla Inc. - Kuznetsova, Karneliya (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcií společnosti Tesla Inc., s cílem poskytnout komplexní přehled o faktorech ovlivňujících jejich hodnotu. Práce se zaměřuje na analýzu makroekonomických ukazatelů a specifických finančních parametrů společnosti Tesla, aby zjistila, jak tyto faktory ovlivňují tržní hodnotu akcií. Výsledky ukazují, že investice do akcií Tesly mohou být atraktivní zejména pro dlouhodobé investory, kteří mají důvěru v budoucnost elektromobility a udržitelné energie. Nicméně, vzhledem k aktuálnímu nadhodnocení akcií a vysoké volatilitě trhu, je doporučeno, aby investoři pečlivě zvažovali rizika a pravidelně aktualizovali své investiční strategie. Vlastní přínos práce spočívá v poskytování cenného vhledy do investičních rizik a příležitostí spojených s akciemi Tesly, což může sloužit jako vodítko pro budoucí investiční rozhodování.