Hypoteční úvěry a jejich analýza v Ruské Federaci - Kamysheva, Anna; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem mé bakalářské práce je seznámit se s hypotečními úvěry a provést finanční analýzu, která zahrnuje analýzu vybrané finanční instituce a analýzu současného vývoje hypotečních úvěrů na území Ruské federace. Práce je rozdělena do několika důležitých kapitol, mezi které patří teoretická a praktická části. V první části je uvedena podstata hypotečních úvěrů. Seznámíme se s jejich definicí a historií vzniku. Následující kapitola popisuje základní typy hypoték a jejich účelnost. Druhá kapitola práce také podrobněji zkoumá stávající modely hypotečních úvěrů a popisuje, které modely jsou implementovány a které mohou být použity v Rusku. Třetí část je věnována identifikaci pozitivních a negativních rysů, které lze získat při zvolení hypotečního úvěru. Následně jsou v práci zmíněny klíčové faktory při výběru tohoto typu úvěrů. Poslední kapitola je praktická, která zahrnuje finanční analýzu banky VTB. V praktické části je také prezentována analýza současného vývoje hypotečních úvěrů na území Ruské federace. V této kapitole se seznámíme s institucemi poskytujícími hypoteční úvěry v Rusku. Zde se také zamyslíme nad moderním vývojem hypotečního úvěrování ve zvoleném státě a po vzoru vybrané banky VTB dospějeme k závěru o vývoji finančního sektoru, neboť finanční pozice bank je jednou z klíčových faktorů úspěšného fungování a rozvoje. Analýza umožňuje posoudit finanční stabilitu finančních institucí, jejich ziskovost a efektivitu řízení zdrojů.
Vedoucí práce: Luboš Fleischmann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses