Problematika vykazování kryptoměnových operací v kontextu obchodních společností v ČR - Skoblo, Sofiia; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou účetního zachycení a vykazování kryptoměnových operací v kontextu obchodních společnosti v České republice. Nejprve jsou vyme-zeny pojmy kryptoměna a technologie blockchain, předpoklad jejích vzniku a přijetí obyvatelstvem a podnikatelskou sférou. Dále práce zkoumá a analyzuje stávající právní rámec, včetně účetního a daňového pohledu na kryptoměny a nedávno přijata evropská regulace. V následující kapitole jsou rozebrány postupy, které se používají při účtování veškerých kryptoměno-vých transakcí, a to na hypotetických příkladech. Analytická část pak představuje proces ex-portu krypto transakcí provedených na burze do běžného účetního softwaru pomocí online nástroje pro kryptoměnové účetnictví.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses