Motivace a dynamika výkonu více zaměstnání najednou - Tyrpeklová, Kateřina; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Čada, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zabývá tématem multiple jobs, tedy pracovním modelem, v rámci kterého mají lidé více prací. Tento pojem je doplněn o tzv. portfolio work, což znamená, že tito lidé mají více prací v různých oborech. Cílem diplomové práce bylo za využití kvalitativního výzkumu formou polostrukturovaného rozhovoru zjistit, proč respondenti mají více prací v různých oborech a jak to dělají, že tento pracovní model zvládají. Provedený výzkum zjistil, že tyto respondenty je možné dělit na základě jejich motivace k tomuto pracovnímu modelu, a to na ty, kteří jsou motivováni financemi, jimiž je mladší skupina dotázaných respondentů. Druhá, tedy starší skupina respondentů, je motivována primárně touhou po seberealizaci a uplatnění svých schopností v jiném oboru. Všichni respondenti se shodli, že tento pracovní model je dlouhodobě neudržitelný a slouží spíše jako přechodná fáze do jiného oboru.
Vedoucí práce: Ivana Lukeš Rybanská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses