Outsourcing controllingu - Svoboda, Daniel; Matyáš, Ondřej, 1979-; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na využití outsourcingu ve finančním řízení, s důrazem na implementaci controllingových změn ve středně velké společnosti. Cílem bylo popsat proces implementace, zhodnotit výhody a výzvy outsourcingu a nabídnout inspiraci pro firmy usilující o zlepšení svých procesů. Práce zahrnuje zavedení analytických účtů, nástrojů pro cash flow, manažerského reportingu a pravidelných závěrek. Tyto změny povedou ke zvýšení efektivity, lepšímu přehledu o výkonnosti a podpoře rozhodování. Výsledná práce potvrzuje přínosy outsourcingu i nutnost zvládnout související výzvy, zejména v oblasti komunikace a spolupráce.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses