Specifika interkulturní komunikace druhé generace Vietnamců v českém pracovním prostředí - Phanová, Hoang Dung; Půbalová, Kateřina; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce je věnována identifikaci faktorů vedoucích k rozdílům v komunikaci mezi Vietnamci druhé generace a Čechů v českém pracovním prostředí v kontextu Hofstedeho kulturních dimenzí. Teoretická část je věnována popisu základních pojmů související s kulturou a komunikací, dále je v práci přiblížena historie Vietnamců v České republice. Praktická část je rozdělena na metodologii a vlastní výzkum. Data byla získaná kvalitativní metodou, konkrétně formou polostrukturovaných hloubkových rozhovorů, a následně byla data analyzována metodou IPA. Největší rozdíly v komunikaci byly pociťovány respondenty v (ne)asertivitě a způsobu řešení konfliktů. Práce poskytuje porozumění příčinám komunikačních rozdílů a hlubší vhled do zkušeností Vietnamců druhé generaci v českém pracovním prostředí, přičemž mapuje vliv rodinného zázemí na jejich chování.
Vedoucí práce: Kateřina Půbalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses