Propojení tradičních lidových řemesel a současných módních značek v ČR - Felixová, Šárka; Hucková, Barbara, 1964-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá tématem propojování tradičních lidových řemesel se současným designem (především oděvním). Navazuje na původní bakalářskou práci, která představila pohled řemeslníků na danou problematiku. Nyní se práce orientuje na současný módní průmysl především se zaměřením na Českou republiku a dále na identifikaci typického českého zákazníka. Dále jsou rozebrány organizace, které působí či působily v oblasti tradičních řemesel, a jsou představeny projekty zaměřující se na propojování tradičních řemesel se současným designem. Praktická část spočívá v rozhovorech s návrháři, kteří pro sovu tvorbu užívají prvky tradičních řemesel. Cílem práce je identifikovat vhodný způsob, jak s řemesly pracovat, a zjistit, zda má veřejnost o tento sortiment vůbec zájem.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses