Finanční analýza společnosti CENTRAL GROUP a.s. - Hasil, Matěj; Borz, Jan; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu české developerské společnosti CENTRAL GROUP a.s. z pohledu externího analytika a následně zhodnotit finanční zdraví, celkovou stabilitu a popsat vliv nemovitostního trhu a změn úrokových sazeb na výsledky společnosti. K provedení finanční analýzy byly použity výroční zprávy a účetní závěrky z let 2019-2022. Bakalářská práce se z většiny zabývá praktickou částí, ve které jsou jednotlivé ukazatele a metody aplikovány na účetních výkazech zvolené společnosti. Zjištěné výsledky byly porovnány s přímými konkurenty českého developerského trhu, kterými jsou FINEP HOLDING, SE, Skanska Residential a.s. a Sekyra Group a.s. V závěru bakalářské práce bylo provedeno shrnutí zjištěných výsledků a zhodnoceno finanční zdraví a stabilita společnosti při vlivu změn úrokových sazeb v posledních letech.
Vedoucí práce: Jan Borz
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses