Koncepce vzniku a programové náplně muzea módy v Čechách - Kudělková, Nikola; Prokůpek, Marek, 1987-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá koncepcí vzniku a náplně muzea módy v Čechách. V tuto chvíli v České republice muzeum plně svůj program věnující módě neexistuje, v jiných evropských zemích je tato praxe však běžná. V práci se autorka zaměřila na vznik potenciálního muzea módy na českém území. Teoretická část se věnuje popisu velkých evropských muzeí spravujících sbírky oděvního designu a pořádajících výstavy módě zasvěcené. V praktické části autorka provedla kvalitativní výzkum, který byl realizován formou rozhovorů s respondenty. Mezi nimi najdeme zástupce zmíněných evropských muzeí na módu programově zaměřených a reprezentanty muzeí českých, módě se okrajově věnujících. Cílem práce je navrhnout koncepci samostatného muzea módy v České republice a zároveň odhadnout jeho potenciál i možné překážky. Na základě rozhovorů se zástupci muzeí autorka analyzovala, jaké konkrétní kroky učinit pro to, aby mohlo takové muzeum existovat a programově fungovat. Autorka zároveň připravila doporučení a koncepci náplně tohoto potenciálního muzea.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses