Leasing vozidel v účetnictví - Moravcová, Aneta (2024)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout komplexní pohled na problematiku leasingu vozidel v účetnictví a umožnit čtenářům uplatni tyto znalosti při účtování leasingových operací. První část práce je zaměřena na obecnou charakteristiku leasingu a jeho úpravu vycházející z legislativy České republiky a mezinárodních účetních standardů IFRS. Druhá část popisuje metodiku účtování o leasingu v souladu s českými účetními předpisy. V poslední části práce jsou získané poznatky aplikovány v rámci modelových příkladů, které ilustrují správné účtování z pohledu obou stran smluvního vztahu.