Leasing vozidel v účetnictví - Moravcová, Aneta; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout komplexní pohled na problematiku leasingu vozidel v účetnictví a umožnit čtenářům uplatni tyto znalosti při účtování leasingových operací. První část práce je zaměřena na obecnou charakteristiku leasingu a jeho úpravu vycházející z legislativy České republiky a mezinárodních účetních standardů IFRS. Druhá část popisuje metodiku účtování o leasingu v souladu s českými účetními předpisy. V poslední části práce jsou získané poznatky aplikovány v rámci modelových příkladů, které ilustrují správné účtování z pohledu obou stran smluvního vztahu.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses