Segmentace trhu vína - Musil, Martin; Koudelka, Jan; Lžičař, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se věnuje segmentaci trhu vína v České republice. Hlavním cílem práce je odkrýt segmenty spotřebitelů na tomto trhu, rozvinout jejich profil a formulovat pro každý z vybraných segmentů marketingová doporučení. Teoretická část se nejprve zabývá spotřebním chováním a následně se věnuje segmentaci trhu v kontextu cíleného marketingu. Dále je zde popsána metodika práce v rámci sekundárních a primárních dat. Praktická část nejdříve vymezuje trh vína v České republice a jeho charakteristiky a poté je již popsána segmentace na základě dat MML-TGI od Medianu. Na primárních datech z dotazníkového šetření je pak provedena segmentace v programu IBM SPSS. Dále jsou poznatky z obou segmentací propojeny a jsou představeny výsledné profily segmentů. K vybraným segmentům je pak navrhnuta marketingová orientace na úrovni marketingového mixu.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses