Faktory ovlivňující hodnocení kvality služeb v kavárnách - Masařová, Jana; Koudelka, Jan; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Práce se zaměřuje na identifikaci a analýzu faktorů ovlivňujících hodnocení kvality služeb v kavárnách v České republice. Cílem je pochopení důležitosti jednotlivých faktorů a vytvoření modelu zákaznického chování, který kavárnám pomůže lépe porozumět preferencím zákazníků a zlepšit zákaznickou zkušenost. Práce zahrnuje analýzu elektronického Word of Mouth prostřednictvím analýzy sentimentu na základě 300 vybraných recenzí. Zároveň je představeno dotazníkové šetření mezi 201 respondenty, zaměřující se na identifikaci důležitosti 39 vybraných aspektů v rámci hodnocení kvality. Výsledky ukázaly, že klíčovým faktorem ovlivňujícím hodnocení jsou kvalita nápojů a pokrmů, avšak komplexně nejsou funkční užitky pro zákazníka nejdůležitější. Práce také identifikovala pět hlavních skupin zákazníků s podobnými preferencemi, což kavárnám umožní cílenější marketingové a provozní strategie.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses