Finanční analýza společnosti KALAS Sportswear, s.r.o. - Průšová, Aneta (2024)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti KALAS Sportswear, s.r.o. za období 2018-2022. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je věnovaná představení analyzované společnosti. Ve druhé kapitole jsou představeny konkurenční společnosti. Třetí kapitola je zaměřena na výpočet horizontální a vertikální analýzy aktiv, pasiv, výkazu zisku a ztráty a analýzy cash flow. Dále se zabývám analýzou poměrových ukazatelů, kde jsou představeny ukazatele likvidity, rentability, zadluženosti a aktivity a také indexem IN05. V poslední kapitole jsou shrnuty silné a slabé stránky podniku pomocí SWOT analýzy.