Dostupnost vlastního bydlení a jeho financování - Zobalová, Pavlína; Šafránková, Rita; Strobach, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem této práce je analyzovat současnou situaci v oblasti dostupnosti vlastního bydlení v České republice dle jednotlivých krajů. Práce se zabývá různými možnostmi financování vlastního bydlení se zaměřením na nejvyužívanější zdroje, a to hypoteční úvěr, stavební spoření a vlastní zdroje. Dále zkoumá rozdíly v dostupnosti vlastního bydlení mezi kraji v oblasti fyzické a finanční dostupnosti. V další části jsou porovnány výhody a nevýhody nájemního bydlení spolu s analýzou srovnávající momentální výhodnost obou možností. V poslední části je provedena prostorová regresní analýza, která sleduje vliv vybraných proměnných na cenu nemovitostí.
Vedoucí práce: Rita Šafránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses