Oceňování a odpisování dlouhodobých aktiv v závislosti na požadavcích různých uživatelů - Staněk, Martin; Šoljaková, Libuše; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce vychází z Českých účetních standardů a z Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (dále jen IFRS). Cílem práce je definovat pojmy dlouhodobý hmotný majetek, dlouhodobý nehmotný majetek, goodwill a objasnit proces pořízení, ocenění a vykazování. Dále je cílem rozhodnout, zda se v konkrétních oblastech česká legislativa shoduje s IFRS. První část práce zabývající se nutnou teorií vychází především z platné legislativy a profesionální literatury. Teoretická část představuje základ pro praktickou část, která si dává za cíl poukázat na zjištěné odlišnosti na názorných příkladech.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses