Možnosti aplikace Reaganomiky a Thatcherismu na světové ekonomiky ve 21. století - Freisler, Tadeáš (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou reaganomiky a thatcherismu v letech kdy byly poprvé zaváděny a analýzou současných ekonomik České republiky, Velké Británie a Spojených států amerických. Cílem práce je zhodnotit, zdali je možná aplikace těchto koncepcí právě na tyto současné ekonomiky. K dosažení tohoto cíle byla použita kombinace kvalitativních a kvantitativních výzkumných metod, včetně analýzy makroekonomických dat a jejich komparace. Výsledky ukazují, že zatímco principy reaganomiky a thatcherismu přispěly k ekonomickému růstu v minulosti, jejich účinnost v současnosti závisí na specifických podmínkách jednotlivých zemí. Práce dochází k závěru, že aplikace těchto politik v České republice, Velké Británii a Spojených státech vyžaduje pečlivé přizpůsobení, aby byla zajištěna jejich efektivita.