Možnosti aplikace Reaganomiky a Thatcherismu na světové ekonomiky ve 21. století - Freisler, Tadeáš; Koten, Marek; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou reaganomiky a thatcherismu v letech kdy byly poprvé zaváděny a analýzou současných ekonomik České republiky, Velké Británie a Spojených států amerických. Cílem práce je zhodnotit, zdali je možná aplikace těchto koncepcí právě na tyto současné ekonomiky. K dosažení tohoto cíle byla použita kombinace kvalitativních a kvantitativních výzkumných metod, včetně analýzy makroekonomických dat a jejich komparace. Výsledky ukazují, že zatímco principy reaganomiky a thatcherismu přispěly k ekonomickému růstu v minulosti, jejich účinnost v současnosti závisí na specifických podmínkách jednotlivých zemí. Práce dochází k závěru, že aplikace těchto politik v České republice, Velké Británii a Spojených státech vyžaduje pečlivé přizpůsobení, aby byla zajištěna jejich efektivita.
Vedoucí práce: Marek Koten
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses