Komparatívna Analýza Akumulácie Bohatstva : Investovanie do Podielových Fondov vs. Investovanie do Nehnuteľností. - Malina, Alex Zdenek (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá komparatívnou analýzou investovania do podielových fondov a nehnuteľností, pričom sa zameriava na vplyv kľúčových makroekonomických faktorov, ako sú úrokové sadzby, inflácia a HDP, na výnosnosť týchto investícií. Práca prináša nové poznatky o tom, ako tieto premenné ovplyvňujú investičné rozhodnutia a dlhodobú výkonnosť rôznych investičných stratégií. Originálnym prínosom je detailná ekonometrická analýza, ktorá odhaľuje odlišnú citlivosť podielových fondov a nehnuteľností na zmeny v makroekonomickom prostredí.