Analýza ekonomických dopadů možné vlády Tálibánu v ČR na trh práce zdravotních sester (2024) - Lisá, Radka; Brabec, Petr; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Práce se zabývá analýzou dopadů hypotetické vlády režimu Tálibán v České republice na trh práce zdravotních sester. Rozbor působení režimu Tálibán v Afghánistánu se aplikuje na prostředí v ČR a vyhodnotí možné ekonomické, sociální a politické dopady. Práce krom důsledků změny politického režimu vysvětluje i fungování trhu práce jako takového a následně se zaměřuje detailně na zdravotní sestry. Výsledkem práce je poukázání na razantní zhoršení zdravotní péče v ČR v důsledků velkého poklesu zaměstnanců na pozici zdravotní sestry, a to až o 46 % z původního počtu 96 656 sester. Tento pokles by zapříčinil nefunkčnost nemocnic a z větší části následný přesun do sféry černého trhu a možného neuznání zdravotního pojištění v nemocnicích při nutnosti ošetření.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses