Využití kalkulací v konkrétním podniku - Chval, Zdeněk; Šoljaková, Libuše; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kalkulací v podniku, který se specializuje na zakázkovou výrobu. Podnik využívá kalkulace pro tvorbu cen, aniž by znal přesnou strukturu budoucí výroby a prodeje. Hlavním cílem práce je navrhnout přesnější kalkulační systém, který bude vycházet z informací podniku již dostupných nebo snadno získatelných. Práce je strukturována do dvou částí. Teoretická část vymezuje kalkulace na základě dostupné odborné literatury. Tyto poznatky jsou následně aplikovány v praktické části. Praktická část nejprve popisuje a analyzuje současnou situaci ve zkoumané společnosti. Na základě této analýzy je poté navržen nový kalkulační systém, který by měl podniku ve srovnání se stávajícím systémem poskytovat komplexnější a přesnější informace.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses